Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Το σωστό μακιγιάζ των ματιών

Μάτια πολύ κοντινά μεταξύ τους, με μεγάλη απόσταση ανάμεσά τους, στρογγυλά, μικρά, βαθουλωμένα, εξογκωμένα, με ρυτίδες στη γύρω περιοχή, με «σακούλες» ή με μαύρους κύκλους. Κάθε πρόσωπο έχει τα δικά του αδύναμα σημεία, αλλά αν ένα από αυτά είναι η περιοχή των ματιών, το κατάλληλο μακιγιάζ μπορεί να βελτιώσει το αποτέλεσμα, ώστε το βλέμμα σας να εκπέμπει το σωστό μήνυμα.
Μάτια πολύ κοντινά μεταξύ τους: Σε αυτήν την περίπτωση το μυστικό είναι να εφαρμόσετε τις σκιές με τέτοιο τρόπο που να τονίζεται η κεντρική περιοχή του βλεφάρου. Εφαρμόστε σκουρόχρωμη σκιά στην εξωτερική γωνία του ματιού και διατηρείστε φωτεινή την εσωτερική. Ένας τρόπος να ξεκινήσετε αυτό το μακιγιάζ είναι να χωρίσετε νοητά το βλέφαρο με μια διαγώνια γραμμή, καλύπτοντας στη συνέχεια με έντονο χρώμα το εξωτερικό και απλώνοντας στην εσωτερική γωνία μια φωτεινή απόχρωση, την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε και κάτω από το τόξο των φρυδιών.

Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους: Χρησιμοποιήστε μια σκούρα, αδιαφανή σκιά για την εσωτερική γωνία των ματιών. Αμέσως «γεμίζει» την επιφάνεια και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι η απόσταση ανάμεσα στα μάτια είναι μικρότερη. Αποφύγετε το στυλ μακιγιάζ με έντονη εξωτερική γωνία, που δίνει την αίσθηση ότι τα μάτια απομακρύνονται το ένα από το άλλο. Αντίθετα, μη φοβάστε την έντονη γραμμή του eye liner στο άνω βλέφαρο, χωρίς όμως να ξεφεύγει έξω από την εξωτερική γωνία, αυστηρά στο περίγραμμα των ματιών. Ενισχύστε το βλέμμα με μάσκαρα.

Μάτια στρογγυλά: Εφαρμόστε οπωσδήποτε μια πιο σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία του ματιού, «τραβώντας» με το πινέλο το χρώμα προς τα επάνω και φροντίζοντας πάντα να «σβήνετε» τη σκιά στο σημείο που τείνει να αγγίξει τη γωνία των φρυδιών. Αυτού του είδους το μακιγιάζ κολακεύει τα στρογγυλά μάτια και τους δίνει ένα σχήμα «αμυγδάλου».